Kleine tuin, kweek in potten

Geen tuin te klein of je kan er groenten in kweken.
Laat je dus niet misleiden, ook in een kleine tuin is een mooie moestuin mogelijk. De slogan? Kleine tuin, kweek in potten!
Hier maken we de combinatie van beide werelden. Een deel van de groenten staan in de volle grond terwijl de andere vertoeven in potten.

De groenten in volle grond reageren totaal anders dan de groenten in potten, maar met wat extra aandacht lukt het zeker net zo goed! Om niet te zeggen dat bepaalde planten het beter doen in pot dan in de grote wereld, maar daarover later meer.

Erwtenplanten in pot op terras met groeiconstructie
Erwtenplanten in pot op het terras

Zo plant ik een deel van mijn tomaten in potten. Met de correcte bemesting en bewatering krijg ik omzeggens evenveel tomaten als in volle grond.
Ook bonen kunnen perfect in potten gekweekt worden. Omdat wij geen achtertuin hebben waar je zomaar even een boomgaard kan in maken hebben wij enkele appelboompjes die perfect in pot kunnen staan. Het gemak is eveneens dat als het gaat vriezen de boompjes makkelijk naar binnen kunnen om te overwinteren.

Er is al kilometers tekst geschreven over moestuinieren in potten. Vele theorie├źn die stuk voor stuk hun waarheid hebben, maar eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk.
Je neemt een grote pot, grond er in, planten, water, mest en groeien.
Als de potten diep genoeg zijn is het zelfs perfect mogelijk om wortelen te kweken in potten.

3 thoughts on “Kleine tuin, kweek in potten

Geef een reactie