Zo, jij wil dus zelfvoorzienend worden?
Hieronder kan je 18 tips vinden die je helpen om zelfvoorzienend te worden.

 1. Start een moestuin –  Leer wat er in onze regio groeit, hoe je het kunt laten groeien.
  Leren om je eigen groenten en fruit te kweken, bespaart niet alleen geld, maar het is de beste manier om ervoor te zorgen dat ze biologisch geteeld zijn.
 2. Beginnen met inmaken – Bijna alles kan je inmaken voor dagelijks gebruik. Van tomaten tot citrusvruchten tot bouillons. Leer om zowel een snelkookpan als een weck-ketel te gebruiken.
 3. Kweek vee op* – Kippen en koeien produceren vlees en andere producten, net als konijnen en geiten. Voor de urban homestead is kleinvee natuurlijk wel eenvoudiger 🙂
  *Het is geen strak plan om een koe in je stadstuin te houden.
 4. Maak je eigen compost Verandert uw restjes, onkruid, kranten en meer in een rijke compost die u gratis kunt gebruiken om uw tuin te laten groeien.
 5. Maak je eigen brood neem een eenvoudig broodrecept en experimenteer met het toevoegen van kruiden en specerijen voor variatie. Dit is zoveel gezonder voor je dan wit verwerkt winkelbrood.
 6. Leer natuurlijke remedies Bestudeer kruidenremedies met planten, kruiden en etherische oliën die je kunt gebruiken om je familie te helpen genezen. Schaafwonden, keelpijn, verkoudheid en meer kunnen worden verminderd met veel natuurlijke ingrediënten.
  Zorg er wel voor dat je zeker bent alvorens je iets gaat gebruiken.
 7. Oogst zaden – Naast het leren tuinieren, is het oogsten van zaden een andere manier om geld te besparen en zelfredzaam te zijn.
 8. Leer eerste hulp – Altijd goed meegenomen voor als het fout gaat, maar als je werkt aan zelfvoorziening als levensstijl is deze eigenlijk absoluut noodzakelijk.
 9. Rook  – Ik heb het niet over sigaretten of sigaren natuurlijk, wel over voedsel 🙂
  Of u nu uw eigen vlees verwerkt of vlees aankoopt, met roken kan je heerlijke dingen doen. Dit lijkt misschien een van de moeilijkere delen van zelfvoorzienend leven, maar eens onder de knie is het een boeiende manier van koken.
 10. Drogen van voedsel – De houdbaarheid van fruit, kruiden en groenten kan vele malen worden uitgebreid door ze te drogen en te bewaren. Ik vind het heerlijk om voedsel dat we hebben gekweekt te bewaren. Genieten van een muntthee op koude winteravonden.
 11. Kap hout – Als je bomen in de tuin hebt of je hebt een leverancier van hout kan je je eigen hout verkappen om te gebruiken als verwarming. Houd een goede bijl bij de hand en leer deze correct en veilig te gebruiken, je kunt je eigen hout hakken en verzagen voor vuur, schuttingen en meer. Denk wel altijd aan de lokale regelgeving en ga geen hout kappen die niet op je eigendom staat 😉
 12. Ruilhandel – Vind vrienden, familie, moestuin collega’s en buren om mee te ruilen, niet alleen fysieke items, maar ook vaardigheden, arbeid en andere bronnen. Dit is een win-win situatie.
 13. Maak je eigen kaas – vooral als je je eigen melkkoeien of geiten grootbrengt of als je een zuivelboer in de buurt hebt. Je kunt lekkere kaas maken voor een fractie van de kosten en veel gezonder dan wat je in een winkel kunt vinden.
 14. Maak zelfgemaakte vleesbouillon – Goede gezonde bouillon is niet alleen een heerlijke basis voor soepen en andere maaltijden, maar het zit vol met vitamines en mineralen om je gezin gezond en sterk te houden.
 15. Leer vaardigheden: leer uw eigen olie-, banden- en luchtfilters te vervangen. Eenvoudige vaardigheden zoals deze zullen u een hoop besparen op reparatierekeningen.
  De eerlijkheid gebiedt wel om te zeggen dat het bij moderne wagens geen evidentie meer is. Houtbewerking, kleine sanitaire herstellingen of elektriciteit komen ook altijd van pas.
  Let op! Zorg dat je weet waarmee je bezig bent, vooral bij elektriciteit en gas.
 16. Leer hoe u kunt naaien – uw eigen kleding, dekens en nog veel meer kunnen naaien, kan van onschatbare waarde zijn, op zijn minst leren hoe u knopen herstelt, naden zigzagt en andere reparaties aan uw kleding doet.
 17. Maak je eigen kaarsen – Er zijn veel manieren om je eigen kaarsen te maken voor energiebesparing of in een noodsituatie. Leer er verschillende van en houd voorwerpen bij de hand.
 18. Leef binnen je mogelijkheden Deze vaardigheid is een van de sleutels tot het succes van zelfvoorziening.
  Leer om geld opzij te zetten, contant te betalen, creditcards te vermijden, een tweedehands wagen en elke andere manier om te geld te besteden binnen uw inkomen.
3 gedachte over “18 dingen om zelfvoorzienend te zijn”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: