Stilaan komt de winter er aan. De komende dagen verwachten we de eerste nachtvorst.
Ideaal moment dus om even stil te staan bij de bescherming van onze planten.

Natuurlijk staan er momenteel in uw moestuin enkel koude minnende ​​groentesoorten zoals broccoli, kool, bloemkool, boerenkool en sla.
Toch kunnen zelfs deze stoere kerels bezwijken voor de bijtende kou. Ikzelf heb
PVC-buizen gebogen over mijn groentebedden om ze van een dekentje te voorzien.
Ik gooi gewoon wat zwaar doorzichtig tuinders-folie over die bogen en
hoppa: Onmiddellijke koude bescherming (in vaktermen noemen ze het: rijafdekkingen).
In plaats van folie kan ook stof, dat speciaal is ontworpen voor plantenafdekking, gebruikt worden, evenals oude lakens.
De bogen zijn ook handig om vogelnetten over te gooien ter bescherming van de plantjes in de lente.

Als je groenten in bakken of potten laat groeien, plaats je ze best onder een luifel, in een veranda of in een serre. En nee, het hoeft zeker geen verwarmde kas te zijn.

Wat andere tuinplanten en bomen betreft, is het eerste dat u kunt doen de potplanten tegen een muur van uw huis zetten. De muur zal de planten wat bescherming bieden.
Als ze niet kunnen worden verplaatst of in de volle grond staan, kunnen ze worden afgedekt met krantenpapier, stoffen zeil of jute.
Bescherm jonge bomen en citrusvruchten door hun stam in jute te wikkelen. Je kan ook recyclen met oude gordijnen, lichte dekens of een laken.

Plastiek werkt ook goed voor sommige tuiniers. Maar als je het wilt gebruiken zou ik je aanraden om stokken rond de plant te zetten en het plastiek rond de stokken te wikkelen. Op die manier zal het plastiek de plant niet aanraken.
Ikzelf gebruik geen plastiek omdat ik vrees dat de planten zouden kunnen gaan stikken. Daarom maak ik gebruik van “ademende” materialen.

Help ons gerust een handje door dit artikel te delen via je sociale media (via de knoppen onder dit artikel) of laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: