Ik zag onlangs een YouTube-video waarin men het gebruik van een voedseldroger om kruiden te drogen aan de kaak stelde.
Hoewel ik geen probleem heb met het drogen van kruiden via de klassieke “hangmethode”, zijn hier 4 redenen om, net zoals wij, toch een​ voedseldroger te gaan gebruiken.

De presentator zei dat het gebruik van deze apparaten om kruiden te drogen niet nodig zou zijn omdat hetzelfde werk gedaan kan worden door de kruiden gewoonweg ondersteboven op te hangen en ze op natuurlijke wijze te laten drogen.
Toch enkele bedenkingen:

1. Schimmel

Een voedseldroger voorkomt dat kruiden beschimmelen. In droge klimaten drogen kruiden vrij gemakkelijk uit. Echter, in vochtige klimaten, zoals het onze of wanneer het gaat regenen kunnen de kruiden die blijven hangen gaan beschimmelen en rotten in plaats van te drogen. Een goede voedseldroger is vooraf ingesteld op de temperatuur van ongeveer 35 ° C. Het creëert de perfecte en constante omstandigheden die nodig zijn voor het drogen van kruiden zonder te moeten wakker liggen van schimmel.

2. Stof en andere chemicaliën

Kruiden die worden opgehangen om uit te drogen zullen ongetwijfeld stof verzamelen en mogelijks nog andere chemische stoffen in de loop van de tijd. Kruiden die zijn gedroogd in een voedseldroger liggen afgesloten en veilig voor elke onnatuurlijke (stof)deeltjes.

3. Sneller

En als we het hebben over stof verzamelen terwijl de kruiden daar een aantal weken hangen, zijn de kruiden in een voedseldroger binnen een paar uur klaar! Laat de kruiden drogen, verpakken en klaar voor gebruik in een dag!

mason-jars-2742757_640
Gedroogde producten blijven omzeggens oneindig houdbaar in afgesloten potten.

4. Netjes

Ik weet dat sommige mensen graag romantiseren over hoe mooie kruiden rond de keuken of aan de overkapping hangen te drogen, maar in de praktijk is alles wat er gebeurt een rotzooi op de vloer of op het terras. Wees gerust dat tijdens het drogen stukjes kruiden onvermijdelijk op de grond zullen vallen. Het drogen van kruiden in een voedseldroger is over het algemeen veel netter en minder rommelig proces.

Help ons gerust een handje door dit artikel te delen via je sociale media (via de knoppen onder dit artikel) of laat gerust een reactie achter.

 


voedseldroger_linkOp zoek naar een voedseldroger? Via onderstaande link kan je het model vinden die wij gebruiken:

Bestel

 


 

3 gedachte over “4 redenen om een voedseldroger te gebruiken”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: