Waarom je komkommers niet moet laten hangen

Veel komkommers die je in de supermarkt koopt zijn klein tot middelgroot. Hoewel ze veel groter kunnen worden. Waarom zijn komkommers in de winkel niet groter? Dat komt omdat de smaak van de komkommer afneemt naarmate de vrucht groter wordt. Dat is nu precies waarom je komkommers niet moet laten hangen.

Soort

Het ras wat je kweekt speelt een belangrijke rol om te weten wanneer die moet worden geplukt.
Sommige variëteiten van komkommer zijn specifiek bedoeld als mini variant. Die pluk je wanneer ze jong en klein zijn. Meestal zijn ze kleiner 10 cm. Deze “snackkomkommers” zijn extra krokant als ze klein zijn. Dat maakt ook dat ze uitstekend zijn om in te leggen. Let bij deze variant vooral op dat als ze groter worden, ze steeds bitterder tot praktisch oneetbaar zijn! Belangrijk dus waarom je komkommers niet moet laten hangen.

kleine snack komkommer
Mini snack komkommer

Schil

Naarmate de komkommers groter worden zal de schil ook harder worden. Hoewel dit niet noodzakelijk van invloed is op de smaak, kan het ze minder aantrekkelijk zijn en minder smakelijk om te eten.
Afhankelijk van de variëteit (zoals sommige komkommers van nature groter, langer en krommer van vorm zijn dan andere) is het vaak het beste om ze jong te plukken in plaats van ze volledig te laten rijpen.
Natuurlijk is er de mogelijkheid om de schil geheel of gedeeltelijk te verwijderen en alleen het vruchtvlees te eten.

Zaden

Net als de schil,  zijn ook het zaad onaangenaam om te eten. Ook hier, als zaden een probleem zijn, is het een vrij eenvoudig om ze te verwijderen. De zaadlijst kan je eenvoudig met een lepel verwijderen.

Vruchtvlees

Het vruchtvlees kan zachter en droger worden naarmate een komkommer groter wordt. Desalniettemin zullen de meeste variëteiten van komkommer de structuur van het vlees goed genoeg behouden om smakelijk te blijven.

Oogsten van komkommer gaat het best met een vlijmscherp mes

Geef een reactie