Heb je het soms moeilijk om dingen te plaatsen? Of een moeilijke periode waar alles en iedereen lastig doet? Onderstaande tips zullen je (hopelijk) laten inzien hoe het ook anders kan.

Stel grenzen aan je leven en stel meningen bij
Zeg niet tegen alles en iedereen ja. Beslis zelf welke taken je aanneemt en welke je gaat weigeren. Een puntensysteem kan hierbij helpen. Ikzelf lijst alles op en geef het een quotering op 10. Alles onder de 6 vliegt er onherroepelijk uit.
Soms krijgt natuurlijk eens iets verkeerdelijk een 9 en blijkt die taak/persoon het achteraf toch niet te verdienen. Wees dan eerlijk tegen jezelf en stel je mening bij.

Regels zijn er om te overtreden
Neen, geen pleidooi om nu 180 op de snelweg te gaan rijden, wel een idee om niet zomaar een ander zijn mening te gaan volgen:
Die persoon waar je minderwaardig door voelt? Haal het uit je hoofd. Ze zijn namelijk niet gelukkiger dan jij bent. Hun brein is niet groter dan het jouwe. Ze zijn niet gezegend met vaardigheden die jij zelf niet zou kunnen ontwikkelen. Denk je echt dat succesvolle mensen gewoonweg geluk hebben? Denk je dat ze hun ambitieuze dromen zonder tegenslagen hebben gehaald?
– Michael Jordan werd uit zijn basketbalteam gehaald omdat hij ‘niet goed genoeg’ was.
– The Beatles werden van een studiolabel afgewezen omdat ze “geen toekomst hadden in de showbusiness.”
– Charlie Chaplin werd door Hollywood afgewezen omdat hij “te onzinnig om ooit te verkopen” was.
– JK Rowling, de auteur van de wereldberoemde Harry Potter-serie, ondervond een jaar lang afwijzing na afwijzing voordat een uitgever uiteindelijk instemde met het uitgeven van haar werk.
Het verschil tussen winnaars en verliezers is eenvoudig. Winnaars blijven vooruit gaan, ongeacht de tegenslagen waarmee ze worden geconfronteerd, terwijl verliezers de strijd opgeeft.
Je verliest niet totdat je stopt, dus stop niet!

Ga trager door het leven
Waarom heb je altijd zoveel haast? De wereld eindigt niet als je in de rij moet staan ​​in de supermarkt. Rijden als een maniak om twee minuten te sparen heeft geen zin. Train je geduld door ervoor te kiezen om in de langste lijn van de supermarkt te staan ​​en om ’s morgens tien minuten eerder te vertrekken, zodat je op een rustig tempo naar je werk kunt rijden. Het nemen van meer tijd zal een pauze geven in de dagelijkse sleur.
Adem diep, kalmeer en neem even de tijd om gewoon te “zijn”.

Minder denken, meer doen
Deze kunnen we klasseren onder de klassiekertjes.
Je moet jezelf informeren en al je opties overwegen voordat je een beslissing neemt, maar blijf niet vastzitten in een eeuwige staat van onzekerheid.
Hoe meer je je druk maakt over een beslissing, hoe meer je verlamd raakt. Verzamel de meest relevante info die je nodig hebt om door te gaan ga aan het werk. Immanuel Kant zei het in zijn tijd al: “Gebruik rede en verstand om te beslissen!”

Wees dankbaar voor wat zich onder je neus bevindt
Wanneer heb je voor het laatst je dankbaarheid uitgesproken voor alles wat je hebt? Het is een slechte gewoonte om dingen als vanzelfsprekend te beschouwen. Ik ben blij en dankbaar dat elke dag weer een kans is om mezelf te verbeteren.
Ik ben dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb, voedsel op mijn tafel, een familie die van me houdt, kinderen die me doen lachen, vrienden die om me geven, de mogelijkheid om een tekst als deze te schrijven, een vermogen om mezelf vrij uit te drukken, een gezond lichaam dat me overal ter wereld naartoe brengt, en een hond die me als een halve gek begroet als ik door de deur kom.
De volgende keer dat je je down voelt, pak je een notitieblok of tover een Word-document tevoorschijn en maak een lijst van de vele dingen waar je dankbaar voor bent.

Bedrieg jezelf niet
Je dagelijkse leven is geen theatrale uitvoering, dus stop ermee om het als één te behandelen. ’s morgens gaat het doek niet naar boven en er zit geen publiek te kijken naar hoe je je leven doorloopt. Klinkt erg, niet? Je staat niet in het middelpunt van je leven!
Je draagt een ander ​maskers, afhankelijk van je huidige situatie.
Denk er eens over na: Waarom heb je het gevoel dat je zo’n poppenkast moet opzetten? Je bent geweldig zoals je bent en laat niemand je iets anders wijsmaken. Deel je unieke gedachten, ideeën, eigenaardigheden en persoonlijkheidstrekken met de wereld zonder de geringste schaamte. En loop je eens naast het pad? Dan hebben we toch eens goed kunnen lachen! (Let op: niet “met” je lachen, wel “om” je lachen)

Niemand heeft interesse in wat je hebt!
Niemand is onder de indruk van uw bankrekening, kledingkast of elegante interieurdecoratie. Natuurlijk kun je wat “oohs” en “ahhs” krijgen op het moment dat je pronkt met je spullen, maar denk je dat deze mensen zo onder de indruk zijn dat ze plotsklaps hun kamer vol posters van je hangen?
Leef met de waarheid en integriteit. Laat de wereld zien waar je om geeft door je woorden, acties en gedrag en niet door je hebben.
De grootte van je bankrekening en de stijl van je outfit maken indruk op niemand. Weet je wat indrukwekkend is? Je karaktersterkte.

Verwacht niets van het leven, vraag meer aan het leven
Terwijl je klaagt over hoe oneerlijk de situatie is, zijn andere mensen hard aan het vechten in de richting van het betere leven dat ze willen hebben.
Wensen met al je kracht of kapelletjes in stukken bidden om de goden goed te stemmen zal niets doen om je leven te verbeteren als je niet open staat om je woorden te ondersteunen met actie!

Volg je eigen ritme
Vergeet wat anderen aan het doen zijn. Verstrikt raken in het door anderen gebruikte wetboek (het figuurlijke wetboek bedoel ik hier) verwaarloost een belangrijk ingrediënt in het nastreven van je eigen succes: jijzelf.
Omdat iets werkte voor een andere persoon, garandeert geen succes voor jou.
Of zoals ze zo mooi kunnen zeggen bij de bank: “Successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”.
Maak je eigen regels die relevant zijn voor jouw unieke kennis en vaardigheden.

Relativeer!
Veel prediken doe ik niet meer (het helpt toch geen zier), maar deze gebruik ik wel regelmatig. Relativeer!
Neem anderen en vooral jezelf niet te ernstig. Blaas ook situaties niet teveel op. Ok, iets kan erg zijn, maar maak het niet erger dan het is. Als je de pot mayonaise laat vallen is dat ambetant, maar niet erg. Als je tegen een paaltje rijdt is dat lullig, maar er zijn geen gewonden. Enfin, je snapt wel wat ik bedoel. Maak dingen niet groter dan ze zijn, maak jezelf niet gek. Doodgaan doen we toch …

Een gedachte over “Doodgaan doen we toch – 10 tips om alles uit je leven te halen”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: