Succesvol diëten, enkele tips


Het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat uw dieet is mislukt. Ontspan, het gebeurt met ons allemaal. Heb je je ooit afgevraagd waarom dat gebeurt?
Wees niet te hard voor jezelf; het is niet omdat je niet wil of te lui bent. Meestal is de reden dat we in overdrive gaan en onszelf teveel beperken.

Denk daar maar eens over na – wanneer u op dieet gaat, zult u waarschijnlijk onmiddellijk het aantal calorieën verminderen, en buitengewoon wat dat betreft. Je lichaam zal denken dat het in gevaar is, verwacht hongersnood, dus het vertraagt ​​je metabolisme om zichzelf te beschermen. Dus, je bevindt jezelf in een vicieuze cirkel – ten eerste, je verhongert jezelf, dan heb je te veel te eten. En de cirkel gaat door totdat je stopt met het dieet en waarschijnlijk zelfs nog een paar kilo’s er gratis en voor niets bovenop krijgt.

Waarom we teveel eten?

Het antwoord op deze vraag ligt in de manier waarop ons lichaam genetisch is geprogrammeerd. We worden geacht aan te komen of op z’n minst stabiel van gewicht te blijven, dus geen wonder dat je lichaam reageert zoals het reageert als je het aantal calorieën beperkt. De wetenschap heeft reeds bewezen dat vette, zoete en zoute voedingsmiddelen voor ons gewoonweg biologisch aantrekkelijk zijn. Noem ze gerust verslavend. Denk er maar eens over na – je zult bijna nooit een kom wortels eten, maar het zal geen probleem zijn diezelfde kom met chips leeg te eten.

De primitieve kant van ons brein, degene met neurochemische beloningscentra, is wat dominant is over ons gezond verstand en onze wilskracht. Met andere woorden, het ligt in onze aard om te verlangen naar zwaar, suikerachtig voedsel. Dat betekent echter niet dat we bepaalde tips niet kunnen gebruiken om te voorkomen dat we te veel eten.

 

1. Eet langzamer

Het kost tijd voor je lichaam om te beseffen dat het voldaan is, dus je zult jezelf geen plezier doen als je (te) snel eet. Tegen dat het signaal dat je verzadigd bent je hersenen bereikt, ben je al ongeveer 20 minuten na je eerste hap, dus geef jezelf die tijd en ga trager eten.
Anders overschrijd je je limiet lang voordat je je realiseert dat je voldaan bent. Dus, de volgende keer dat je gaat eten, zet je je timer op 20 minuten om te bepalen hoeveel tijd je nodig hebt om je voldaan te voelen. Luister naar wat je lichaam je vertelt. Dit zal je in de toekomst helpen om je voldaan gevoel te herkennen.

Een uitzondering op deze regel zou kunnen zijn als u diabetes type 2 heeft, in dit geval heeft u mogelijk niet dezelfde hongersignalen, dus u moet mogelijk focussen op een andere techniek.

2. Eet voordat je honger hebt

Misschien klinkt dit vreemd voor je, maar het is volkomen logisch. Vaak stel je je maaltijd uit omdat je weet dat je op restaurant gaat of omdat je gasten verwacht.
Dan gebeurt het ergste: je bent compleet uitgehongerd als je eindelijk de kans krijgt om te eten, dus verwen je jezelf met zwaar en suikerrijk voedsel.

Het is hetzelfde scenario als je latere werkuren hebt en niet (in de mogelijkheid bent om) op je werk te eten. Je hebt dan zo’n honger dat je gewoon geen zin hebt om een ​​gezonde maaltijd te bereiden. In plaats daarvan grijp je naar het vettigste ding dat je in de koelkast kan vinden.
Wees slimmer dan dit de volgende keer – neem een ​​snelle, gezonde hap, zelfs als je geen honger hebt, voor het geval je weet dat je te lang moet wachten op je volgende maaltijd.

 

3. Oefening

Als u regelmatig aan lichaamsbeweging doet, heeft dit een dubbel effect op uw gewicht. Allereerst vermindert het de hoeveelheid stress en helpt het je te ontspannen. Stress is een van de hoofdoorzaken van overeten en sporten zal dat in toom houden.
Ten tweede, niet alleen die oefening helpt je om sneller calorieën te verbranden, maar het bepaalt ook je eetlust, dus het is minder waarschijnlijk dat je de neiging zal hebben  om te veel te eten.

 

4. Identificeer dwangmatig eten

Sommige mensen zijn dwangmatige eters, wat betekent dat ze eten om te kunnen omgaan met negatieve gevoelens (émo-eter).
Hoe slechter ze zich voelen, hoe meer ze eten. “Binge-eating” is hun manier om problemen op te lossen en zichzelf te troosten. Toch zullen ze zich schamen na het “binge-eating”, maar dat weerhoudt hen er niet van om weer aan eten te denken als ze zich de volgende keer slecht voelen. Als je denkt dat je een dwangmatig eter bent, zijn er verschillende manieren om het aan te pakken.

Om te beginnen, elke keer als je de behoefte voelt om te eten, stop je en denk je: “Heb ik wel honger?” Het zal je helpen de focus te verplaatsen van wat je wilt eten naar waarom je wil eten. Als je een vaste plek hebt waar je meestal eet, verander die dan. dat zal de slechte gewoonte doorbreken, zodat je niet zo vaak zult overeten. In het geval je toch een sterk verlangen naar iets krijgt, eet het dan en verwen uzelf, maar wel met mate.

 

Laatste woorden

Verandering zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, dus het is belangrijk om geduld te hebben met jezelf. Ga niet op een mega strikt dieet en wees niet (te) streng voor jezelf.
Het overeten zal erger worden als je te hard voor jezelf bent.
bekijk het ​​dag per dag en je zult merken dat deze tips je echt helpen om vooruitgang te boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: