Voedsel en andere producten vacuüm bewaren zorgt er niet alleen voor dat langer “vers” blijft, maar zorgt evenzeer voor diverse kookmogelijkheden zoals slowcooking en marineren.

Daarom heb ik lang gezocht naar een degelijke vacuümmachine die tegelijk nog betaalbaar was. Prijs is natuurlijk relatief. Er zijn machines te vinden van €50 tot meer dan €2000 voor professionele modellen. Ik koos de Foodsaver V3840 omdat Foodsaver bekend staat als kwalitatief. Foodsaver valt onder de groep van het Amerikaanse “Sunbeam products”

Merk:
Foodsaver

Model:
V3840

Prijs:
€218

Hoofdkenmerken:
kracht: 160 watt
gewicht: 5,4 kg
afmetingen: 15 x 26 x 43 cm

Review:

Bij het openen van de doos oogt het toestel onmiddellijk van degelijke kwaliteit. Bij de levering zitten een folierol, 5 zakken, een flessendop en een voorraadpot  inbegrepen.
De folierol gaat in het midden van het toestel onder het mes om zo eenvoudig te kunnen uitrollen en op de gewenste maat af te snijden.
Nadeel hierbij is dat het afrollen moeilijker gaat wanneer de rol bijna op z’n einde zit.
In tegenstelling tot goedkopere vacuumeer-apparaten trekt het toestel wel degelijk vacuüm.
Het toestel is redelijk luid bij gebruik, maar niet storend.

Het toestel heeft diverse functies: vacuüm trekken en dichtlassen, enkel dichtlassen en de heeft de mogelijkheid om vloeibare producten zoals soepen en sauzen vacuüm te verpakken. Dat heeft als voordeel dat diepvriesruimte optimaal kan benut worden.

Nadeel is dat het toestel het beste werkt met specifieke zakken. Deze zakken zijn aan de bovenkant glad en aan de onderzijde geribbeld. Deze ribbels zorgen voor een goede afvoer van de weggetrokken lucht. Er kunnen geen klassieke (lichte) diepvrieszakjes gebruikt worden!

Het voedsel kan traag gegaard worden in de zakken.
Bij het ontdooien van het voedsel laat ik de zakken in koud water ontdooien en niet in de diepvries. Naar mijn mening geven de zakken een chemische geur/smaak af bij het ontdooien in de microgolfoven.

Het toestel beschikt over een marineerfunctie om op een snelle manier vlees of vis te kunnen marineren. De slang die hiervoor nodig is zit opgerold in het toestel.

Pluspunten:

  • Goede prijs kwaliteit;
  • Onderdelen kunnen in het toestel opgeborgen worden(muv: flessendop en voorraadpot);
  • Simpel design en gebruiksgemak;
  • Uitneembare opvangbak voor eventueel vocht die uit de producten komt.

Nadelen:

  • Folierol rolt niet goed af op het einde van de rol;
  • Stroomkabel kan niet echt netjes opgeborgen worden in het toestel;
  • Bij vochtige producten (zoals gekookte wortelen) loopt de opvangbak soms vol met vocht en stopt het toestel met werken;
  • Originele folierollen zijn relatief duur in aankoop.
foodsaverv3840

Beoordeling

Algemeen:

Waardering: 4 uit 5.

Prijs:

Waardering: 3 uit 5.

Gebruiksgemak:

Waardering: 3 uit 5.

Kwaliteit:

Waardering: 4 uit 5.

Conclusie

De Foodsaver is een degelijk toestel die z’n geld waard is. Eens je het gebruik van de machine onder de knie hebt is het een plezier om er mee te werken. Zou je een nieuwe kopen mocht deze het begeven? Jazeker, want de houdbaarheid van je producten is een stuk langer en vriesbrand (droge plekken op bv vlees door in de diepvries te plaatsen) is verleden tijd.

Ik geef deze machine 4 sterren op vijf. De keuze voor 4 sterren kwam er omdat de prijs van het toestel redelijk hoog is.

Een gedachte over “Review: Foodsaver V3840”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: