Site pictogram Eigen moestuin

“Hamsteren”, “Preppen” of homestead?We kunnen er niet om heen. We zitten “as we speak” midden in een lockdown ten gevolge van het Covid-19, het Coronavirus.
Zelden was ik zo gelukkig om toch enige voorziening te hebben voor mindere periodes zoals deze.

We zagen diverse beelden van gigantische rijen met mensen die met hun winkelkarretje staan aan te schuiven om de winkel binnen te mogen. Niet om met de vinger te wijzen, maar lees eventueel nog eens het artikel Bespaar tijd, ga winkelen in eigen tuin. Dat blijkt een onderwerp te zijn dat vandaag ook bruikbare tips geeft.

Prepper vs. Hamsteraar

De kranten en televisiejournaals brachten plotsklaps berichtgeving over hamsteraars. Mensen die er niet beter op vonden om tientallen rollen toiletpapier in hun karretje te laden. Meestal nog gecombineerd met 20 pakken spaghetti en 50 liter water.
Bij deze wil ik toch gebruik maken van de gelegenheid om te zeggen dat een prepper/homesteader GEEN hamsteraar is.
Hamsteraars reageren op het moment zelf, terwijl de prepper en de homesteader een levensstijl heeft waarin hij continue rekening zal houden met een eventuele situatie zoals we ze nu kennen.
Anders gezegd: In de rijen aan de winkels zag je geen preppers of homesteaders staan, maar wel mensen die -begrijpelijk- in paniek nog snel essentiële producten gingen kopen.

Mobiele versie afsluiten