Biologische tuinbouw is een systeem van groenteteelt dat de biologische diversiteit bevordert en verbetert. Het is gebaseerd op een minimaal gebruik van externe factoren met de bedoeling om de ecologische harmonie herstellen, behouden en zelfs te versterken.

De twee belangrijkste redenen waarom ik biologisch probeer te kweken, zijn ten eerste omdat ik denk dat het voor mij en mijn gezin gezonder is en ten tweede omdat ik denk dat het beter is voor het milieu.

De laatste jaren komt er meer en meer bezorgdheid over waar ons voedsel vandaan komt. Het kweken van je eigen groenten is een manier om over die vraag niet meer te hoeven wakker liggen. Door je eigen groenten te kweken heb je totale controle over hoe, waar en wat je kweekt.

Principes van de biologisch moestuin:

  • methoden die worden gebruikt om de natuur te versterken
  • het kweken van smakelijke groenten van hoge kwaliteit
  • het maximaliseren van de productiviteit in uw tuin
  • tuingrond verbeteren en voeden door gebruik van wisselteelt, groenbemesters en organische materialen
  • afval recyclen door te composteren
  • het beschermt het milieu door geen gebruik te maken van schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of synthetische meststoffen.
  • het bevordert zuivere watervoorraden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: