De goedkoopste stroom is deze die je niet verbruikt! De beste manier om te beginnen met besparen op uw elektriciteitskosten, is door slim om te gaan met uw elektriciteitsverbruik. 

1. Sluit de computer volledig af

Computers zijn enkele van de grootste energieverbruikers. Zet je monitor ’s nachts uit en gooi de screensaver weg. De computers van vandaag kunnen meer dan 40.000 keer worden in- en uitgeschakeld. Dus uitschakelen!

2. Kies het juiste licht

Led-lampen en led strips zijn de meest energiezuinige verlichtingsoptie. Led-lampen verbruiken 75% minder stroom dan gloeilampen. Ze bevatten ook geen kwik en gaan ongeveer 25 keer langer mee dan traditionele gloeilampen (in labo omstandigheden). In realiteit blijkt de levensduur van een LED lamp minder lang te zijn. Toch zal de led lamp nog zuiniger zijn dan een klassieke gloei- of halogeenlamp.

3. Ontkoppel inactieve elektronica.

Apparaten zoals televisies, televisie decoders, magnetrons en printers gebruiken stand-by, ook al zijn ze uitgeschakeld. Sommige opladers blijven kleine hoeveelheden energie verbruiken, zelfs als ze zonder toestel eraan zijn aangesloten (een goede beoordeling hiervan is of een oplader warm aanvoelt). 

4. Gebruik een stekkerdoos om uw stekkerbelasting te verminderen.

Om te voorkomen dat je voor sluimerverbruikers betaalt kan je gebruik maken van een stekkerdoos of stopcontacten met afstandsbediening om alle apparaten tegelijk uit te schakelen. Het afzetten van de stekkerdoos heeft hetzelfde effect als het loskoppelen van de toestellen, waardoor energieverlies wordt voorkomen.

5. Doe de lichten uit

Slechts één schakelaar en je bent klaar!

De beste manier om te beginnen met besparen op uw elektriciteitskosten, is door slim om te gaan met uw elektriciteitsverbruik. Breng deze 21 gratis wijzigingen aan in uw huis en u kunt $ 500 of meer per jaar besparen, afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte van uw huis.

Dit is het moment om ook lid te worden van Team Power Smart en een Reductie-uitdaging te starten. Als u de meeste van de 21 onderstaande wijzigingen kunt doorvoeren, kunt u uw elektriciteitsverbruik in de loop van het jaar met 10% verminderen en een beloning van $ 50 verdienen.

1. Schakel onnodige lichten uit

Twee gloeilampen van 100 watt die twee uur extra per dag worden uitgeschakeld, kunnen u per jaar €15 besparen. Beter nog, schakel over naar LED.

Schakel onnodige verlichting uit

2. Gebruik natuurlijk licht

Een enkel raam op het zuiden kan 20 tot 100 keer zijn oppervlakte verlichten. Een lamp van 60 watt vier uur per dag uitzetten, is een besparing van €10 over een jaar.

3. Gebruik ‘lokale’ verlichting

Schakel plafondlampen uit en gebruik tafellampen, railverlichting en onderbouwlampen in werk- en hobbyruimtes en in keukens.

4. Neem kortere douches

Warm water is duur. Als twee mensen in uw huis hun douchetijd elk met een minuut verkorten, kan je over een jaar €35 besparen.

5. Zet het water uit tijdens het scheren, handen wassen, tanden poetsen

Verminder uw warmwaterverbruik met 5% om ongeveer €20 te besparen.

6. Repareer die lekkende kraan

Het repareren van een warmwaterlek in uw kraan kan tot €10 per jaar besparen op energiekosten.

7. Koppel ongebruikte elektronica los

Stand-by vermogen kan goed zijn voor 10% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden. Koppel ongebruikte elektronica los en bespaar €100 per jaar.

8. Sloot de desktopcomputer weg

Als je die oude desktop nog steeds gebruikt, recycle hem dan en schakel over naar je laptop. Als u uw laptop twee uur per dag gebruikt, bespaart u €5 over een jaar.

9. Niet thuis? Zet de airconditioner uit

Zet die oude airconditioner met raam uit, vijf uur per dag terwijl je weg bent. Doe dat gedurende 60 dagen gedurende een zomer en u bespaart €50.

10. Beheer je thermostaat

Als je elektrische verwarming hebt, zet je de thermostaat twee graden lager om 5% op je stookkosten te besparen. Een verlaging van vijf graden zou 10% kunnen besparen.  

Thermostatische kranen

11. Wees strategisch met raambekleding

Bevorder de luchtstroom door uw huis en blokkeer de middagzon . Je kan in de zomer tot €10 (2 ventilatoren) of €50 (1 mobiele airco) besparen.

12. Verminder warmte in de keuken

Vermijd het gebruik van de oven in de zomer – probeer salades, smoothies of barbecue. Je vermindert de warmte in uw huis en bespaart op de kosten van de airco.

13. Was met volledige belading

Verminder één wasbeurt per week, zelfs als ja nu al alleen koud water gebruikt, en u kunt €25 per jaar besparen op uw waskosten.

Was met volledige belading

14. Koud wassen

Door gemiddeld drie keer per week over te schakelen van warm naar koud water, kunt u tot €25 per jaar besparen op uw energierekening.

15. Hang de was buiten

Als je acht wasbeurten per week doet en je waslijn voor 50% van die kleding gebruikt, kun je €65 per jaar besparen aan energieverbuik voor de droogkast.

16. Droog volle ladingen wasgoed

Net als bij de wasmachine, streef je beter naar een droger die ongeveer driekwart vol is. Het betekent minder ladingen in de loop van de tijd en helpt uw ​​droger efficiënter te werken.

17. Wees efficiënt met koeling

Zorg voor schone, luchtdichte koelkastdeurafdichtingen om de koude lucht binnen en warme lucht buiten te houden. 

18. Koppel je tweede koelkast los

Koppel die tweede koelkast los en bespaar tot €55 per jaar. Vries flessen water in en gebruik ze in een koelbox als je ze nodig hebt.

Schakel je tweede koelkast uit

19. Sla de droogstand voor de vaatwasser over

Die warmte-droogstand is duur. Deselecteer het en bespaar, op basis van één lading per dag, tot €27 per jaar.

20. Gebruik de magnetron

Een magnetron heeft 15 minuten nodig om hetzelfde werk te doen als 1 uur in een oven. Gebruik 4 keer per week een magnetron in plaats van je oven en bespaar €25 per jaar.

Een gedachte over “20 tips om energie te besparen”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: