Het valt al eens voor dat je op een zondagmiddag bezoek krijgt. Zo af en toe heb je tijd te kort omdat je bijvoorbeeld ’s morgens nog een taak hebt of dat je moet werken. Toch is het mogelijk om een zelf gebakken taart op tafel te zetten bij de koffie. Let op de uitspraak “zelf gebakken”, niet “zelfgemaakt”.

In België kan je bij de winkelketen AVEVE diepvriestaart kopen. Het is een gemakkelijk alternatief, die daarenboven goedkoper is dan taart te kopen bij de bakker. Een Bretoense appeltaart bij de (warme) bakker kost je tussen de €12,5 en €15 euro. Laat ons een gemiddelde prijs nemen van €13,50.

De diepvries appeltaart bij AVEVE kost je €7,5. Tel daarbij €0.07 om een uur om te bakken in de oven (zie artikel: zelf brood bakken, goedkoper?) en je komt op een prijs van €7,57.
Het laatste wat ik wil is de bakkers in een slecht daglicht stellen, laat dat duidelijk zijn. Maar taart en patisserie kan oplopen van prijs.

Het is, op bepaalde momenten, een lekker alternatief om toch taart op tafel te toveren. Bijkomend voordeel is dat de taarten dummy proof zijn. Enkel de oven voorverwarmen en bakken maar.

Appeltaart met bloemsuiker

Een bijkomend voordeel is dat je de taart in de diepvries kan bewaren en snel een warme taart op tafel kan zetten. Want, bezoek komt soms onverwacht.
Je kan zelfgemaakte taart ook ongebakken zelf invriezen, maar daarover schrijf ik in de nabije toekomst een artikel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: