Wil je beginnen met het schoonmaken van je huis met niet-giftige, goedkope schoonmaakproducten die je helemaal zelf kunt maken? Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maak je je eigen doe-het-zelf allesreinigers maken, geld besparen en je huishoudelijk afval verminderen. Twee vliegen in één klap dus. 

Hoe maak je een universele reiniger?

Mijn universele reiniger vraagt slechts 3 ingrediënten. Het is één van de gemakkelijkste reinigingsmiddelen om te maken, dus dit is een ideaal project voor beginners!

Ik gebruik een oude plantenspuit. Je kan ook gebruik maken van een lege spuitfles van bijvoorbeeld de laatste raamreiniger die je kocht. Vul de fles met 50% azijn, 50% water en enkele druppels afwasmiddel. That’s it!
Je hebt zonet een universele reiniger gemaakt. Ik gebruik het voor bijna alles in huis. Ramen, tafel, keuken, enz.

Met deze universele reiniger is de homestead “spik & span”!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: