Ik ben fan van vereenvoudigen, hoewel, eerlijk gezegd, dat niet altijd een passie van mij is geweest. Nee, net als iedereen hou ik van geld en mooie dingen bezitten. Toch heb ik een “mini-missie” om mijn leven zoveel als mogelijk te vereenvoudigen.

Omdat het voor ieder van ons specifiek is, is de gemakkelijkste manier om het proces te beginnen, een visie te creëren van hoe eenvoud er voor jezelf uitziet.  Als je eenmaal die visie hebt gevonden, begin je met het nemen van kleine stapjes.   Door vele kleine stapjes te nemen ga je vanzelf een levensstijl ontwikkelen. Dat is in ieder geval toch het doel …

Niet elk item op deze lijst zal bij iedereen werken, maar ik hoop dat je een paar dingen vindt die je aanspreken. 

 1. Vereenvoudig je kledingkast – ga voor minder kleding van een hogere kwaliteit. Vijf zwarte broeken en vijf witte T-shirts en de keuzestress is verdwenen 🙂
 2. Vereenvoudig je interieur – hetzelfde als bij #1, verklein je inrichting tot minder dingen die een speciale betekenis hebben of die je zelf hebt gemaakt.
 3. Stel een lijst met snelle en gemakkelijke recepten samen – als je deze tijdens de werkweek gebruikt, worden je avonden zeker rustiger.
 4. Start een huishoudbudget – dit helpt financiële stress te verlichten en helpt u bij het bijhouden van uitgaven.
 5. Laat het werk op het werk – als de werkuren afgelopen zijn, dan zijn ze ook afgelopen. Laat je niet verleiden tot mailen na de werkuren of whatsapp-groepjes waar 10 collega’s per sé hun beste mop van de dag moeten sturen.
 6. Orden je computer – oude e-mails, bladwijzers, enz. maken uw computer gewoon rommelig en veroorzaken stress. Neem de tijd om wat niet nodig is of die niet meer worden bezocht op te ruimen en schoon te houden.
 7. Zet de tv uit – beperk tv-kijken en gebruik de tijd om dingen samen te doen, zoals praten.
 8. Berg spullen direct na gebruik op – ruim de rommel op.
 9. Weg met 1 artikel per week voor een jaar – en als je iets koopt, koop er dan één, doe er één weg.
 10. Gebruik maaltijdplannen om koken en boodschappen doen te vereenvoudigen
 11. Blijf uit de schulden – werk aan een ​​noodfonds, zodat u niet in de verleiding komt om creditcards te gebruiken voor iets wat zich onverwacht voordoet.
  Ik weet dat het niet voor iedereen evident is, maar probeer lenen en kredieten te vermijden.
 12. Vereenvoudig communicatie – stel een specifiek tijdsbestek in om online te gaan en te reageren op e-mails, Facebook te controleren, enz. Tevens schakel ik ALLE notificaties uit. Niets zo vervelend als een avond pingelende smartphones
 13. Wees aanwezig in het NU – verspil geen kostbare tijd aan zorgen over het verleden of de toekomst.
 14. Vind een creatieve uitlaatklep – zoals het zelf maken van geschenken.
 15. Houd een “To Do”-lijst bij om je te helpen je taken klaar te krijgen. Ik gebruik ook “To Do-lijsten” om dingen bij te houden die ik moet onthouden. Binnen enkele maanden weet ik echt niet meer wanneer ik een onderhoud aan de wagen deed.
 16. Plan uw uitstapjes – doe alle boodschappen op dezelfde dag.
 17. Eet gezond – terwijl je het overtollige uit je leven probeert weg te werken, doe je hetzelfde op je bord.
 18. Gebruik wat je hebt of doe het weg – ga door je voorraadkast, werkruimte, enz. Als je dingen hebt gevonden die er al een tijd staan te verstoffen, gebruik ze dan of doe ze van de hand. Wij gaan maandelijks aar het recyclagepark en doen twee keer per jaar een 2de hands verkoopronde.
 19. Evalueer uw toezeggingen – Doe wat je graag doet en laat varen wat je niet wil. Leer in de toekomst ‘nee’ zeggen.
 20. Wees dankbaar – wees dankbaar voor wat je hebt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: