Op de homestead is er altijd een kans dat iemand gewond raakt.

Dit artikel is bedoeld als een gids voor het samenstellen van een grondige EHBO-kit voor bij je thuis. Je kunt blessures niet altijd voorkomen, zelfs als je voorzorgsmaatregelen neemt door de degelijk gereedschap en beschermende kleding te hebben. Veel taken die een zelfvoorzienend leven vraagt, maken het risico op een blessure behoorlijk hoog.

Ik heb graag alle materialen die ik nodig heb om eerste hulp te verlenen bij een ongeval thuis klaarliggen. Bovendien heb ik graag wat vrij verkrijgbare medicijnen in voorraad voor het geval van ziekte of allergische reacties. Maar voordat we naar de lijst gaan, laten we van nabij bekijken waarom we de de juiste dingen op de lijst nodig hebben.

Soms kan zelfvoorzienend leven aanvoelen als een te lange kampeervakantie, vooral als je net begint. De voorbereiding van een EHBO-kit is de tijd waard die nodig is om er een in elkaar te zetten en vraagt een eenvoudig toegankelijke plaats waar je de kit binnen handbereik hebt.

We hebben het niet over gaan backpacken, waar we erg weinig ruimte hebben en alleen het hoogst noodzakelijke hoeven in te pakken. We hebben het niet eens over gaan kamperen waar we beperkt zouden zijn in wat we in onze auto kunnen meenemen. We hebben het over je eigen woning en het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op mogelijke noodsituaties en op kleine verwondingen die zich kunnen voordoen.

Veelvoorkomende verwondingen op de homestead

Het is alleen redelijk om te verwachten dat er verwondingen optreden op uw woning. Het is tenslotte een actieve levensstijl die constante aandacht vereist. Hieronder heb ik een aantal van de meest voorkomende verwondingen opgesomd die u kunt verwachten op uw woning.

Blaren

Het niet dragen van de juiste handschoenen tijdens het werken met een spade, hark of ander handgereedschap kan wrijvingsblaren veroorzaken . Het zijn plekken op je huid die gevuld zijn met vocht, veroorzaakt door wrijving.

Een ander soort blaar is het gevolg van extreme hitte of kou. Als je in de winter in je woning werkt zonder de juiste handschoenen, kan dit leiden tot blaren door bevriezing . Ook kan te lang werken in de zon leiden tot zonnebrand , wat opnieuw resulteert in blaren.

Soms kom je tijdens het werken in de tuin in aanraking met onbekende planten en blijk je allergisch te zijn. Als je tegen de plant wrijft, is het mogelijk om blaren te krijgen. 

Insecten kunnen ook een boosdoener zijn van sommige jeukende blaren. Muggenbeten en spinnenbeten komen veel voor in de tuin. 

Kettingzaagverwondingen

Kettingzagen zijn geen speelgoed en een gebrek aan aandacht voor veilig gebruik kan leiden tot ernstige letsels. Regelmatig komen mensen op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen terecht voor het behandelen van verwondingen veroorzaakt door het gebruik van kettingzagen.

Niet besparen op beschermende kledij en andere PBM’s

Zoals je je kunt voorstellen, is de lijst met mogelijke manieren om gesneden te worden eindeloos tijdens het werken op je huis. Het repareren van hekken, het snoeien van bomen, het slachten van vlees, het slijpen van kettingzaagbladen en het installeren van prikkeldraad zijn slechts enkele van de manieren je je ernstig kan verwonden.

Maak er daarom een gewoonte van om steeds de juiste PBM’s (Persoonlijke Bescherming Middelen) te dragen: Veiligheidsbril, (snijwerende) handschoenen, oorbescherming, stofmasker en veiligheidsschoenen.

PBM’s kunnen het verschil maken

Oververhitting

Te hard en lang werken in de hitte kan leiden tot duizeligheid en vermoeidheid. Op de homestead gaan we soms een tikkeltje te ver als we enthousiast zijn over een project waar we aan werken en het willen voltooien. Houd er rekening mee dat gehydrateerd en koel blijven bij hoge temperaturen een must is.

Machinegerelateerde verwondingen

Ongevallen veroorzaakt door onjuist gebruik van apparatuur, storing van apparatuur of onzorgvuldige aandacht voor het veiligheidsprotocol kunnen verwondingen veroorzaken en zelfs de dood tot gevolg hebben. 

Nek- en rugblessures

Tillen, duwen, duwen en dragen belasten je nek en rug. Op de homestead zijn we constant bezig met het dragen van zware lasten en het tillen van zware voorwerpen. Als je weet hoe je op de juiste manier moet tillen en wat je limiet is, bespaar je jezelf nek- en rugpijn.

De complete checklist 

instructies: 

Het is een slim idee om een ​​EHBO-handleiding bij de hand te hebben in je woning. Deze handleiding op Amazon is perfect voor iemand zoals ik die geen medische achtergrond heeft. In het boek gebruikt de auteur duidelijke en eenvoudige taal. 

De basis

Of je nu een EHBO-doos koopt of zelf samenstelt, zorg ervoor dat deze alle items bevat die je nodig hebt. De volgende checklist is voor een EHBO-doos voor een gezin van 4. Afhankelijk van de grootte van je gezin, kan je de hoeveelheden op de lijst uiteraard aanpassen.

 • 2 absorberende kompresverbanden
 • 25 zelfklevende verbanden
 • 1 zelfklevende stoffen tape
 • 5 zakjes antibiotische zalf
 • 5 antiseptische doekjes
 • 2 pakjes aspirine
 • 1 thermisch deken (met gouden en zilveren kant: Om warm te blijven of niet te oververhitten)
 • 1 beademingsmasker (met eenrichtingsklep)
 • 1 instant koud kompres
 • 1 doos latex handschoenen
 • 2 zakjes hydrocortisonzalf
 • Schaar
 • 2 rolverbanden
 • 5 steriele gaasjes klein
 • 5 steriele gaasjes groot
 • Thermometer
 • 2 driehoekige verbanden
 • Pincet
 • EHBO instructieboekje
 • 1 Tourniquet* (om ernstige bloedingen af te snijden)

Controleer uw kit elke 6 maanden op vervaldatums en vervang alle verouderde items. Zorg ervoor dat je na het behandelen van een blessure de gebruikte materialen vervangt, zodat je voorbereid blijft voor de volgende noodsituatie. Niets zo erg als een ongeval en het juiste materiaal niet meer in huis te hebben.

*Tourniquet
Tourniquets zijn voor verwondingen aan ledematen en kunnen niet worden gebruikt voor verwondingen aan het hoofd of de romp . Een verwonding aan het hoofd of de romp vereist het uitoefenen van druk met een materiaal dat bloed kan absorberen om het bloeden te vertragen of te stoppen. 
Je belt ALTIJD EN EERST het nummer 112.
Het gebruik van een tourniquet is alleen bedoeld als een noodmaatregel om tijd te winnen terwijl u wacht op de komst van medisch personeel.

Povidon-jodium

Beter bekend onder de naam merknaam Betadine. Simpel gezegd, het is een antisepticum dat wordt gebruikt om infecties te voorkomen. Het wordt gebruikt voor uitwendig gebruik, maar bestaat ook voor mondzorg. 

Medicijnen

Als jijzelf of je gezinsleden voorgeschreven medicijnen gebruiken, zorg er dan voor dat u deze in uw kit opneemt. Zorg ervoor dat je een persoonlijke notitie bijvoegt waarin staat om welke medicatie het gaat en voor wie het is.

Noteer bij medicijnen op voorschrift voor wie en voor wat ze dienen!

Bijkomend 

Bloedgroepen
Het is erg praktisch om in noodgevallen de bloedgroepen van elk lid van je gezin in de EHBO-doos te hebben. Als je je bloedgroepen niet weet, volgen hier een paar voorgestelde manieren om erachter te komen.

Telefoonnummers
voor noodgevallen Noodtelefoonnummers. Dit kunnen de nummers zijn van je huisarts en contactnummers voor noodgevallen zijn, zoals die van je echtgenoot, kinderen of ouders.
Aan de buitenzijde van de EHBO-koffer heb ik het noodnummer 112 geschreven. Je zou versteld staan hoeveel mensen in geval van een noodsituatie, door paniek, het nummer van de hulpdiensten vergeten zijn.

Volg een EHBO- en reanimatiecursus
Als je net als ik bent, heb je geen medische achtergrond. Het is belangrijk voor mij om er alles aan te doen om voorbereid te zijn om mijn gezin of iemand op bezoek (of zelfs op straat) te helpen in geval van nood. 

Het leren herkennen en verzorgen van diverse eerste hulp-noodgevallen, zoals brandwonden, snijwonden, schaafwonden, ziekten, evenals hoofd-, nek- en rugletsel, een beroerte of hartaanval kan het verschil maken.

Wat ontbreekt er?

Ik wil dat deze EHBO-gids zo nuttig en volledig mogelijk is.  Wat bevat jouw EHBO-kit dat ik niet in dit artikel heb vermeld? Reageer hieronder zodat andere lezers kunnen meeprofiteren van jouw kennis.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: