Site pictogram Eigen moestuin

DIY: Foutcodes auto uitlezen (en verhelpen)

On-board diagnostics (OBD) is in de auto-elektronica een term die verwijst naar het voertuigmanagementsysteem en de interface voor het uitlezen van informatie over verschillende delen van het voertuig.

Als er, op een blauwe maandag, een lampje begint te branden op je dashboard, ga je hoogstwaarschijnlijk langs bij de garage om het euvel te verhelpen. En nu mag jij raden wat de garage doet. Inderdaad, de garagist zal met een OBD2-scanner de auto uitlezen om de fout te vinden. Of dacht je echt dat de mecanicien al de problemen uit het hoofd kent?

Een waarschuwings- of motorcontrolelampje is met stip het meest voorkomende probleem voor eigenaren van auto’s, vrachtwagens en SUV’s in Europa. Deze lampjes gaan branden wanneer de ECU (engine control unit) van het voertuig een foutcode detecteert die door een sensor wordt geactiveerd. Aangezien er meer dan 200 mogelijke waarschuwingscodes zijn, is het de beste manier om de bron van het probleem te bepalen met behulp van een OBD2-scanner. Daarna kan je de juiste reparaties (laten) uitvoeren.

Omdat sensoren rare beesten zijn zal de garagist, in veel gevallen, eerst eens de foutcode verwijderen en kijken of deze terug actief komt. Zo bracht ik ooit onze auto binnen voor een melding “motorprobleem”. Lekker vage omschrijving dus. Na een dag belde de garage mij op om te zeggen dat we de auto mochten komen ophalen. Na enkele honderd meters begon het lampje opnieuw te branden. Rechtsomkeer dus.
De garagist wist me toen te vertellen dat ze het eerst zo proberen. Ergens begrijp ik dit wel. Want, zoals gezegd, zijn sensoren rare beesten en kunnen ze na een reset weer normaal werken.
De garagist verving toen de lambdasonde.

Enkele maanden later kreeg ik een andere melding: “Airbag controleren”. Inmiddels had ik dus de OBD2-scanner aangeschaft om onze auto te kunnen uitlezen. Zo’n toestelletje, met handheld, kost je om en bij de €35 euro. Er zijn ook modellen te vinden voor €10, deze kan je via bluetooth verbinden met de smartphone om de auto uit te lezen.

ODB2-scanner

Na het uitlezen kwam de code: “00087 – Weerstand circuit ontstekingsmechanisme zij-airbag passagierszijde hoog – Niet aanwezig”
Wat zoveel wil zeggen als dat de boordcomputer de airbag niet kan detecteren. Omdat de meeste airbags niet zomaar verdwijnen moest er dus iets anders aan de hand zijn. Even nakijken leerde me dat de connectoren onder de stoel net aan het voeteinde zitten. Een ideale plaats om kinderen, die nogal ruw in de wagen springen, met hun voeten tegen de connectoren te laten stoten. Het ontkoppelen en opnieuw in klikken van de connector loste het probleem op.

De gele connector links is de OBD2-aansluiting.
Het paneel met de elektronica zit verborgen achter het vakje in het dashboard.

Met het toestel kan je dus, zoals gezegd, ook de foutcode verwijderen. Hiermee kan je, volgens mij, niets fout doen. Want, bij het starten van de wagen zal de foutcode opnieuw verschijnen als het probleem niet opgelost is.

Op deze manier kan je toch enkele euro’s besparen door niet steeds naar de garage te moeten rijden als er een lampje begint te branden.
Kort samengevat zal de OBD2-scanner de foutcode uitlezen en vertalen in een tekst die je zegt welk probleem er aanwezig is.

Mobiele versie afsluiten