Financiële vrijheid

We worden er continue meer om de oren geslagen: “Het leven wordt duurder, brandstof is bijna onbetaalbaar, energieprijzen swingen de pan uit, schoolkosten gaan omhoog, enz.
Kortom, het leven is de laatste jaren duurder geworden en je zuurverdiende centen minder waard. Daarom is deze pagina in het leven geroepen. Hier kan je alle artikels vinden boordevol tips om te besparen en het leven financieel interessant te houden of zelfs financiële onafhankelijkheid te bereiken. Heb jij nu zelf nog tips? Laat het weten in een reactie onder de artikels.

Ook kleine besparingen zijn besparingen!

Overzicht

je eigen een universele allesreiniger

Wil je beginnen met het schoonmaken van je huis met niet-giftige, goedkope schoonmaakproducten die je helemaal zelf kunt maken? Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maak je je eigen doe-het-zelf allesreinigers maken, geld besparen en je huishoudelijk afval verminderen. Twee vliegen in één klap dus. 

Lees verder

Halogeen vervangen door LED

In onze woonkamer hebben wij 17 inbouwspots zitten. De spots kunnen in groep en eventueel gedimd gebruikt worden. Toen we, 15 jaar geleden bouwden was LED nog niet zo alledaags, dus werden er halogeenspots geïnstalleerd. Eerder dit jaar hebben we alle lampen vervangen door dimbare LED spots. Het duurde een hele tijd alvorens we de

Lees verder

20 tips om energie te besparen

De goedkoopste stroom is deze die je niet verbruikt! De beste manier om te beginnen met besparen op uw elektriciteitskosten, is door slim om te gaan met uw elektriciteitsverbruik. 

Lees verder

Frisdrank, kan het nog goedkoper?

Enkele weken geleden schreef ik het artikel Sodastream, ecologisch en goedkoper? De waarheid!
Daarin maakten we de berekening van de prijs van een liter sodastream Pepsi tegenover een liter “echte” Pepsi. Zou het nog goedkoper kunnen?

Lees verder

Storten we in de ‘energie-armoede’?

Heden ten dage worden we om de oren geslingerd met berichtgeving in kranten, tv, online en zelfs op straat over de huidige energieprijzen. De prijzen zijn, de laatste maanden, gigantisch gestegen. Ideale uitleg hiervoor is de coronacrisis, maar we kunnen niet blijven alles op de corona steken. “Met de winter voor de deur en de

Lees verder

SodaStream, eco & goedkoop?

Wij drinken graag al eens een glas limonade, cola of water. Wie plastic flessen of blikjes koopt in de winkel moet tegenwoordig al een blikje opentrekken om de prijs door te spoelen. Daarom schakelden wij enige tijd geleden over op een SodaStream. Is het werkelijk goedkoper en ecologischer?

Lees verder

6 tips om goedkoper te moestuinieren

Tuinieren kan, als je niet oplet, duur zijn. Hier zijn mijn groentetuintips om de kosten laag te houden. Sommigen vragen wat meer werk dan als je ze gewoon koopt, maar ze kunnen ook meer voldoening geven. Plan voordat je koopt  Neem de tijd om de indeling van de tuin te plannen . Het is een belangrijke stap om geld te

Lees verder

Transport: Minder verbruik, meer vrijheid

Hoewel we proberen om iets of wat ecologisch te leven durven we er wel eens kilometertje door te duwen. Vrienden en kennissen die op een afstand wonen, naar het werk, voor het plezier. MAAR: Sta jij net zoals ik huilend aan de pomp als je weer voor zo’n dikke 100 euro moet tanken om je

Lees verder

35x besparen op je budget

Heb je soms moeite om je budget binnen de perken te houden? Of wil je gewoon wat meer over houden op het einde van de maand? Dan kan je hier 35 tips vinden om je budget anders te bekijken.

Lees verder