Besparen

We worden er continue meer om de oren geslagen: “Het leven wordt duurder, brandstof is bijna onbetaalbaar, energieprijzen swingen de pan uit, schoolkosten gaan omhoog, enz.
Kortom, het leven is de laatste jaren duurder geworden en je zuurverdiende centen minder waard. Daarom is deze pagina in het leven geroepen. Hier kan je alle artikels vinden boordevol tips om te besparen en het leven financieel interessant te houden. Heb jij nu zelf nog tips? Laat het weten in een reactie.

Ook kleine besparingen zijn besparingen!

Overzicht

SodaStream, ecologisch en goedkoper? De waarheid!

Wij drinken graag al eens een glas limonade, cola of water. Wie plastic flessen of blikjes koopt in de winkel moet tegenwoordig al een blikje opentrekken om de prijs door te spoelen. Daarom schakelden wij enige tijd geleden over op een SodaStream. Is het werkelijk goedkoper en ecologischer?

Lees verder

6 tips om goedkoper te moestuinieren

Tuinieren kan, als je niet oplet, duur zijn. Hier zijn mijn groentetuintips om de kosten laag te houden. Sommigen vragen wat meer werk dan als je ze gewoon koopt, maar ze kunnen ook meer voldoening geven. Plan voordat je koopt  Neem de tijd om de indeling van de tuin te plannen . Het is een belangrijke stap om geld te

Lees verder

Transport: Minder verbruik, meer vrijheid

Hoewel we proberen om iets of wat ecologisch te leven durven we er wel eens kilometertje door te duwen. Vrienden en kennissen die op een afstand wonen, naar het werk, voor het plezier. MAAR: Sta jij net zoals ik huilend aan de pomp als je weer voor zo’n dikke 100 euro moet tanken om je

Lees verder

35x besparen op je budget

Heb je soms moeite om je budget binnen de perken te houden? Of wil je gewoon wat meer over houden op het einde van de maand? Dan kan je hier 35 tips vinden om je budget anders te bekijken.

Lees verder