Home

eigenmoestuin_logo

Welkom op onze site!
Kan jij ook zo genieten van een bord vol eigen groenten? Of wil jij ook een beetje meer zelfvoorzienend zijn?
Op deze site ben je aan het juiste adres, want dat is ook onze drijfveer.

Waarom deze website?

Zelfvoorzienend leven is het in stand houden van iemands leven zonder directe hulp of hulp van anderen. Voor de meesten van ons is “totale” zelfvoorziening zonder de hulp van iemand of een organisatie geen haalbaar doel of is het eigenlijk zelfs niet gewenst. Zelfvoorzienend zijn betekent, voor mij althans, ook veel meer dan ‘overleven’ of zuinig zijn. Ik beschouw het als een levensstijl en motivatie om mezelf dingen te leren in plaats van alles uit te besteden.
Niet dat ik de bedoeling heb om hier te gaan prediken, noch denk ik de waarheid in pacht te hebben over deze onderwerpen. Toch denk ik dat wij samen kunnen werken aan een andere manier van leven.
Geen ‘hocus pocus’ manier, wel een manier van zelfredzaamheid, anders en vooral met véél minder stress!
De voordelen van deze manier van denken zijn enorm, want hoe meer we voor onszelf doen, hoe gezonder we mentaal, fysiek en spiritueel worden …
Daarom is zelfvoorzienend leven zo belangrijk in mijn leven en wil ik het zo graag promoten.
Maar, “eigenmoestuin” gaat niet over mij, het gaat over ons samen!
Hier bij “eigenmoestuin” willen we elkaar beter leren kennen, leren en bijleren over hoe we meer zelfvoorzienend kunnen worden. Waarom? Omdat (niettegenstaande de hierboven genoemde punten, bijv. Gezondheid), door meer zelfvoorzienend te worden, we geld besparen, afval verminderen, meer recyclen en zo bijdragen aan het behoud van ons milieu en onze planeet.
En dat zijn slechts enkele van de redenen waarom een zelfvoorzienend leven zo geweldig is.

 

Het logo

In het logo zie je het opgroeien van een zaadje tot een plant. Het gaat bij het logo niet enkel en alleen over het opgroeiende plantje.
Het plantje staat symbool voor onze moestuin, maar ook voor het ontwikkelen van jezelf en anderen rondom je.
Het hoopje grond staat dan weer voor stabiliteit en houvast, want ook daar zorgt een zelfvoorzienend leven voor. Je zorgt voor je eigen houvast en een stabiel leven met zo weinig mogelijk afhankelijkheid van buitenaf.

 

%d bloggers liken dit: